Virtuális jogász szolgáltatásai ITT
 

 

Jó hírünk van! A CÉGALAPÍTÁS  illetékmentes lett!

Tisztelt Látogató!

Eldöntötte már a CÉGALAPÍTÁS oldalunk segítségével, hogy melyik cégforma az Ön számára a legmegfelelőbb?

Megtudtuk győzni arról, hogy ONLINE CÉGALAPÍTÁS útján, gyorsan és egyszerűen tudunk Önnek céget alapítani?

Esetleg élt már az általunk felkínált INGYENES TANÁCSADÁS lehetőségével?

Ha még nem, akkor ne habozzon és vegye fel velünk a kapcsolatot még ma!

kapcsolatfelvétel

Célunk, hogy a cégalapítás során minél szélesebb körben tudjuk Önt tájékoztatni.

Szeretnénk megadni Önnek, honlapunk közvetítésével, minden fontos információt a cégekkel kapcsolatosan.

Az alábbiakban a legfrissebb céghíreket tanulmányozhatja.

Kellemes időtöltést kívánunk!

céghírek

 

Néhány fontosabb hírt megosztunk Önnel:

Gyerekcipőben a magyar cégutódlás

"A sikeres családi vállalkozás nem a kiválasztott irányítóból nevel felelős tulajdonost, hanem sok felelős tulajdonos közül választ irányítót.

Hazánkban az utódlás jogi, pénzügyi, technikai feltételei jelenleg formálódnak, az utódláshoz való hozzáállás gyakran még a staféta átadására tudatosan készülő családokban is hibás. A Felelős Családi Vállalkozásokért Magyarországon Egyesület (FBN-H) alelnöke szerint a családi vállalkozás sikere azon múlhat, hogy struktúrái, kultúrája révén képes-e minden egyes családtagot felelős tulajdonlásra nevelni. A vállalat irányítása ugyanennek a felelősségnek egy következő szintje.

A családi vállalkozások nemzetközi szervezetének (FBN-I NextGen) májusban, Németországban rendezett Next Generation csúcstalálkozóján jelen volt a cégek újabb generációjának 220 tagja, akik felelős tulajdonlásra törekszenek. Érdekes arány, hogy közülük mintegy 50 személynél teljesül együtt az irányítás három feltétele: a képesség, az akarat és a megfelelő családi felhatalmazás.

„Egy családi vállalkozásban sokkal több tulajdonos van, mint irányító. Ez sokkal több lehetőség, egyben több probléma forrása. Ezért fontos, hogy a család ne egy leendő vezért válasszon, akit majd igyekszik egy füst alatt felelős tulajdonossá és mindenben kompetens irányítóvá nevelni. Minden generációt, minden családtagot felelős tulajdonossá kell érlelnie” – mutatott rá Kürti Tamás, a KÜRT Zrt. alelnöke, aki egyben az FBN-I NextGen bizottságának vezetőségi tagja is.

A nemzetközi találkozóik alapvető célja a családi vállalkozások sikeres utódlásával, valamint az új generációkat érintő tapasztalatcsere. „Az utódláshoz kapcsolódó nemzetközi tevékenységünk egyik legkomolyabb értékét az adja, hogy olyan globális vállalatok, mint a Deutsche Bank és az Audi első számú vezetőinek, vagy a közel 500 éves, 15. generációs Prym Csoport képviselőinek köszönhetően a magyar családi vállalkozások számára is elérhetővé válnak mindazok a felismerések és tapasztalatok, amelyeket a világ legsikeresebb családi vállalkozásaitól kaphatunk” – mondta Kürti Tamás.

A családi vállalkozások sikere azon múlhat, hogy megértik-e, és a megfelelő módon kezelik-e a felelősség két szintjét, a tulajdonlást és a vállalat irányítását, ami nem vagyon vagy több száz éves hagyomány kérdése. Miközben Magyarországon a családi vállalkozás, mint egyedi tulajdonlási forma elismertetése, illetve szabályozási környezetének folyamatos, tudatos alakítása a technikai kérdések közé tartoznak, és jelenleg is alakulóban vannak, a hazai vállalkozások nem várhatnak: a hosszú távú belső folyamatokat minél hamarabb működésbe kell hozniuk. „A következő generáció szempontjából pedig az a feladatunk, hogy tudatosan alakítsuk ki saját viszonyunkat a családi vállalkozáshoz” – tette hozzá a KÜRT alelnöke."

 

 

látogató
számláló