Virtuális jogász szolgáltatásai ITT

Jó hírünk van! A CÉGALAPÍTÁS  illetékmentes lett!

Kedves Látogató!

Mi iránt érdeklődik? A cégalapítás, a vállalkozás indítás, a cégalapítás feltételei, menete és költségei, az online cégalapítás lehetősége, vagy már működő cég megvásárlása iránt?

Tapasztalt ügyvéd segít Önnek abban, hogy a legmegfelelőbb cégformát válassza. A cégalapítás során elektronikus úton, egyszerűsített formában, gyorsan elkészülhet a cég alapító okirata.

A cégalapítás előtt a vállalkozás indítás elsődleges feladata annak meghatározása, hogy milyen tevékenység folytatása céljából szeretne céget alapítani.

Az alábbiakban megtekintheti a TEÁOR'08-as jegyzéket, amelyből a főtevékenység meghatározásra kerül. Az egyéb tevékenységi kör bejelentése kizárólag az APEH felé kötelező.

TEÁOR'08

Ha a cégalapítás előtt már van ötlete a tevékenységére vonatkozóan, akkor még azt is el kell dönteni, hogy milyen formában szeretné azt végezni.

A cégalapítás során a cégforma megválasztása nagyon fontos kérdés, hiszen nem mindegy, hogy később, a már jól működő vállalkozása Betéti Társaság, Közkereseti Társaság, esetleg Korlátolt Felelősségű Társaság formájában működik, vagy az Egyéni cég lehetőségét választja.

A cégalapítás után már sokkal nehezebb és költségesebb új cégformára váltani, hiszen a cég megszüntetése, vagy a társaság átalakulása időigényes és jelentős anyagi áldozattal jár.

Azt is tudnia kell a cégalapítás előtt, hogy mit jelent egy Betéti Társaság tagjának lenni és milyen jogi hatása van, ha Korlátolt Felelősségű Társaság tulajdonosa!

A Betéti Társaság jogi személyiségű társaság, mely minimum egy fő beltagból és egy fő kültagból áll. A beltag teljes vagyonával felel harmadik személynek okozott kár esetén, míg a kültag csak a társaságba bevitt tőke erejéig tartozik felelőséggel.

A beltag látja el az ügyvezetői teendőket, Ő irányítja a céget. A Betéti Társaság több beltagból és több kültagból is állhat, attól függően, hogy hány fő kíván tőkét bevinni a vállalkozásba. A beltagok valamennyien lehetnek üzletvezetők és külön-külön önállóan képviselhetik a céget.

A cégalapítás során a tagok által bevitt tőke mértéke egy minimális összegen kívül, lehet akár 1000.-Ft, de lehet  több százezer forint is. A törzstőke felső határa nincs meghatározva, az Ön és üzlettársai döntésétől függ.

A Közkereseti Társaság hasonló felépítésű jogi személyiségű társaság, mint a Betéti Társaság. Tagjainak száma szintén minimum két fő.

Annyiban különbözik a Betéti Társaságtól, hogy ennél a társasági formánál valamennyi tag "beltagnak" minősül, tehát mindenki teljes vagyonával tartozik felelőséggel harmadik személynek okozott károkért. Abban az esetben érdemes a cégalapítás során ezt a társasági formát választani, ha azt szeretné, ha az üzlettársai is felvállalnák az anyagi kockázatot, főleg abban az esetben, ha  valamennyi tag részt szeretne venni a társaság vezetésében. Ebben az esetben ideális cégforma.

Korlátolt Felelősségű Társaság jogi személyiségű társaság, amelynek tagjai a társaságba bevitt tőke erejéig felelnek harmadik személynek okozott kár esetén. Tehát a felelősség korlátozott.

Korlátolt felelősségű társaságot akár egy fő is alapíthat. A cégalapítás alkalmával tájékoztatást kapnak az ügyfelek az Egyszemélyes Kft. előnyeiről is, amikor nem kell üzlettársakkal osztozni a nyereségen és nem kell az üzleti döntések során senkinek sem megszerezni az egyetértését. A cégalapítás során ez a vállalkozási forma nem jár semmivel sem több költséggel, mint a többszemélyes Kft. alapítása és fenntartása.

A többszemélyes Kft. az Ön döntése alapján annyi főből áll, ahányan az üzleti vállalkozásban tőkével részt kívánnak venni. A cégalapítás során kedvelt cégforma, hiszen a Társaság saját vagyonával felel, míg a tulajdonosok csak a bevitt tőke erejéig. A döntéseket a taggyűlés hozza és az ügyvezető irányítja a céget. A nyugati országokban is elismert cégforma és talán az üzleti világban is komolyabb vállalkozásnak tekintik, mint a Betéti Társaságot.

Az Egyéni cégre vonatkozó, 2010. 01. 01.-vel hatályos rendelkezések: - Kizárólag egyéni vállalkozó alapíthat, aki később már nem térhet vissza az egyéni vállalkozásba. - Kizárólag egy fő természetes személy tagja lehet.  - Nincs meghatározva tőke minimum. - Korlátolt felelősségű jogi személyiség nélküli cég, amelyre vonatkoznak a társasági törvény, cégtörvény, csődtörvény és a számviteli törvény rendelkezései.  - Bármikor átalakulhat egyszemélyes Kft.-vé. - Önálló cégneve van, mellette a "Kfc" megjelöléssel. -  Szigorú hitelezővédelmi szabályok vonatkoznak rá. 

A cégalapítás feltételei  fennállnak, amennyiben az Önnek legmegfelelőbb cégformát kiválasztotta, valamint elképzelése van arról, hogy milyen tevékenységet kíván folytatni és az ehhez szükséges tőkével is rendelkezik.

Amennyiben a cégalapítás előtt hiányzik a megfelelő ötlet a tevékenység kialakításához, akkor tekintse meg az  ÜZLETI ÖTLET  javaslatokat.

Ha a szükséges tőke nem áll rendelkezésére, vagy csak részben tudja finanszírozni vállalkozását, ez sem lehet akadálya annak, hogy elképzelését megvalósítsa, mivel közvetített szolgáltatásaink útján segítünk Önnek a szükséges összeg megszerzésében. Amennyiben a részletek érdeklik, kérjük tekintse meg a  VÁLLALKOZÁS FEJLESZTÉS  lehetőségeit.

Amennyiben a cégalapítás menete vagy a  cégeljárás érdekli, esetleg az  ONLINE CÉGALAPÍTÁS,  hát jó hírem van Önnek! Ma már nagyon egyszerű módon tud céget alapítani Magyarországon.

Annyi a feladata, hogy  a DOKUMENTUMOK oldal megnyitásával értelemszerűen kitölti az Önnek leginkább megfelelő cégformára vonatkozó adatlapot és elküldi az ügyvédünk megadott e-mail címére.

Amint elkészül az Ön cégének alapító okirata, amelynek aláírásához azonban valamennyi alapító tag személyes megjelenése szükséges az ügyvédi irodában.

A személyi igazolvány, a lakcímkártya és az adóazonosító számjelet tartalmazó adókártya bemutatása feltétlenül szükséges az aláírás során.

A Cégbíróság a társasági szerződés és a mellékleteinek hozzájuk történő beérkezését követően az adatokat azonnal továbbítja az adóhatóság felé. Amint az adóazonosító számok ellenőrzése megtörtént, a hatóság pozitív visszajelzését követő munkanapon a Cégbíróság bejegyzi a céget.

A Cégbírósághoz benyújtott íratok alapján a Bíróság tanúsítványt állít ki, amelyben már a cégjegyzékszámot, a KSH számot és az adószámot (közösségi adószámot) is megkapja a társaság. 

A cégalapításhoz szüksége van még valamire?

Vegye fel velünk a kapcsolatot:

 kapcsolatfelvétel

 

látogató
számláló

 

 

cégalapítás kezdőlap, cégalapítás, cégalapítás online, cégalapítás-dokumentumok, cégalapítás és jogesetek, cégalapítás és újdonságok, cégalapítás-ingyenes tanácsadás, cégalapítás után vállalkozás fejlesztés, cégalapítás-költségek, cégalapítás-üzleti ötletek, cégalapítás-céginformáció, cégalapítás-üzleti hírek, cégalapítás-pályázati kereső, cégalapítás-cégjog, cégalapítás-céghírek, cégalapítás-kapcsolat, cégalapítás-linkpartnerek, cégalapítási fortélyok, cégalapítási hibák, cégalapítási tanácsok, cégalapítás útvesztői, cégalapítás-vállalkozás, tartalmas beszélgetések.